ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi

Kas

26 Kasım 2023 Pazar günü veli toplantımızı gerçekleştirdik. Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 11. sınıf öğrencilerimize yönelik "Terörle Mücadele" konulu seminer verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü görevlilerine ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde "Atatürk'ü Anma Günü" ilçe programını gerçekleştirdik. Programda ve salon düzeninde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Ankara Valiliğinin düzenlediği Cumhuriyet Geçit Törenine okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle katıldık. Geçit töreni halkın yoğun katılımı ile büyük bir coşkuyla gerçekleşti.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önünden başlayan yürüyüş Birinci Meclis'in önüne son buldu. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük coşkuyla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programını okulumuzda gerçekleştirdik. Programımıza katkı sağlayan öğrencilerimize görevli öğretmenlerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladığımız bu haftada Kimya öğretmenimiz Öykü GÖKTUNALI'nın rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte koreografi oluşturduk. Emeği geçen öğretmenlerimize e öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Türk Dili ve Edebiyatı zümresi ve Kültür Edebiyat kulübü işbirliği ile Altındağ’da bulunan SOKUM müzesine 17.10.2023 tarihinde gezi gerçekleştirilmiştir. UNESCO Dünya Somut olmayan kültürel miras listesine giren değerlerimiz öğrencilerimize tanıtılmış, öğrencilerimiz ıhlamur baskı ve ebru sanatını deneyimlemişlerdir.

Ekm

İlçe Kaymakamımız Sayın Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa KILIÇGİL bugün okulumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Milli Mücadele’nin tek elden yönetilmesi ve Anadolu’nun en güvenli yeri olması nedeniyle seçilen, Milli Mücadele’nin kazanılmasında büyük katkısı olan ve TBMM’de yapılan oylama sonucunda başkent ilan edilen Ankara’nın tarihsel süreci hakkında anlatı ve şiirler ile ayrıntılı bilgileri arkadaşlarıyla paylaştılar.

Programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür eder; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bugüne kadar Ankara’nın imarına hizmet etmiş devlet adamlarımızı minnet, rahmet, şükranla anarız.

Ekm

MEVLİDİ NEBİ HAFTASI OKULUMUZDA FARKLI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI. BU KAPSAMDA KONFERANS SALONUNDA DÜZENLENEN PROGRAM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Abdurrahman TÜLÜCE ve Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa KILIÇGİL, desteleme ve yetiştirme kurslarını incelemek için okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kurslar hakkında sohbet gerçekleşti.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa KILIÇGİL okulumuzu ziyaret etti. Ziyaret esnasında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle sohbet gerçekleşti. Sayın Mustafa KILIÇGİL'in yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olması temennileriyle ziyaret sona erdi.

Eyl

Okulumuz çok amaçlı salonunda 15.09.2023 tarihinde, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma haftası kapsamında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şükrü Seymen rehberliğinde okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan program 9.sınıf öğrencilerine sunulmuştur.