ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi

Mrt

Tübitak görevlileri tarafından "Tübitak 2204" projeleri hakkında öğrencilerimize yönelik bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi kapsamında Ramazan-ı Şerif münasebetiyle hazırlamış olduğumuz programı öğrenci ve öğretmenlerimize sunmuş bulunmaktayız.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Ayyıldız Anadolu Lisesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenini çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirdik. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere O'nun silah arkadaşları ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY ile vatan savunmasında canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet gazilerimizi minnet ve şükranla anarız.

Şbt

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Çedes projesi kapsamında ‘Vatanseverlik’ teması adı altında Bilkent Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek terörle mücadelede gazi olan askerlerimizin tedavi olduğu ampute kliniğini ziyaret edip hediyelerimizi takdim etti.

Şbt

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından okulumuz öğrencilerine "Yangın Eğitimi ve Tatbikatı" yapıldı. Öğrencilerimiz yangına müdahale konusunda uygulamalı eğitim aldılar. Görevli itfaiye personeline teşekkür ederiz.

Şbt

Yüzyıllar boyunca yaşadığı coğrafyalarda pek çok millet ve toplumla Yunusça, yan yana, barış içinde hayatını sürdürmüşTürk milletinin en önemli hasletlerinden biri olan  ‘hoşgörü’ye şu günlerde eskisinden daha fazla muhtaç olduğumuz bir gerçektir. İşte bu sebeple Eğitimde Bilimsel Uygulamalar Projesi kapsamında  ‘Uluslararası ilişkiler’  temalı hazırladığımız projemiz ile uzun zaman derin ilişkiler sürdürdüğümüz ancak giderek yabancılaştığımız milletlerle yeniden gönülbağı kurmayı, ortak değerler etrafında yeniden buluşmayı hedefledik.

Şbt

Rehberlik servisinin Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) çalışmaları kapsamında düzenlemiş olduğu 'Siber Zorbalık ve Siber Zorbalıkla Mücadele Etme Yöntemleri' bugün 9. ve 10. sınıflarımızla gerçekleştirildi. Seminer Emniyet Müdürlüğü, Siberay ekiplerinde görevli polis memurları tarafından iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Seminerde siber zorbalığın ne olduğunu ve bununla mücadele etme yöntemlerini öğrenen öğrencilerin soruları görevli polis memurları tarafından cevaplandıktan sonra etkinlik sonlandırıldı.

Şbt

Yazar Şermin Yaşar tarafından Türkçe kelimelerin , atasözlerinin ve deyimlerin anlamını ve etimolojisini aktarmak amacıyla kurulan Kelime Müzesi’ni 07/02/2024 tarihinde okulumuz 9/D sınıfı ile ziyaret ettik. Bu sayede Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan kelimelerin anlamını, bazı deyim ve atasözlerinin ortaya çıkışını somut bir şekilde inceleme fırsatı bulduk.

Şbt

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlediği 2. Kitap Günleri Fuarına katıldık. Hayati İnanç'ın sohbetinden istifade ettik.

Şbt

Rehberlik servisi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Üniversite Gezileri Serisi'nin ikincisi Bilkent Üniversitesi'ne düzenlendi. 11. Sınıfların katıldığı üniversite gezisinde öğrenciler fakülteler, kampüs hayatı hakkında bilgilendirildi.

Şbt

Rehberlik Servisinin her sene düzenlediği Üniversite Gezileri Serisi'nin bu seneki ilk ziyareti Hacettepe Üniversitesi'ne düzenlendi. 11. Sınıfların katıldığı üniversite gezisinde fakülteler, öğrenci kasabası gezilerek akademik bölümler ve kampüsteki sosyal hayat hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Şbt

Ankara Bilim Üniversitesinin düzenlediği 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarına katıldık.

Ock

Ara tatil karne programımızı gerçekleştirdik. Dönem içerisinde çeşitli yarışmalarda derece elde eden ve örnek davranışlarda bulunan öğrencilerimize hediyeler verildi. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock